Accordéon Mélancolique schildert met muziek, maakt muziek met woorden.
Woord en klank, je zou er stil van worden, maar door de speelse uitspattingen gaat je hart extra kloppen, verrast door de uitdagende ritmes wil je er op dansen, de melodieën beetpakken. Muziek in pure vorm.
Sinds 1999 werden door Accordéon Mélancolique honderden concerten gegeven. Inmiddels hebben Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran met hun transparante melodieën, aanstekelijk en subtiel gespeeld, in Nederland en daarbuiten de harten van velen bereikt. De nog steeds groeiende groep concertbezoekers waarderen de wervelende muziek en de ingetogen klanken die dit duo produceert in een verwoede poging om zo dicht mogelijk bij de essentie van schoonheid te geraken. Tango, klassiek, Blues, Latin, Frans, en veel eigen composities worden hiertoe ingezet. Het geheel wordt voorzien van aanstekelijke citaten en gedichten.  Zie ook www.acmel.nl

Met hun composities werden dansvoorstellingen, audio-tours in musea, documentaires, Tv-producties en films opgeluisterd. Ze speelden ze in Egypte, Duitsland .…… en in 2018 in Portugal op het FIMO-festival. Vorig jaar bracht Sony een verzamel CD met Franse Klassiekers uit (Ma Vie en Rose) en 4 muziekstukken van Accordéon Mélancolique.
                                                                       
Speciale Open Tuindag zondag 3 juni van 11.00-17.00 uur

Op initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gaat het evenement Rendez-vous aux Jardins / Tot ziens in de tuin van start in het eerste weekend van juni. Dit succesvol Frans evenement, aangejaagd door het Franse Ministerie van Cultuur, bestaat al 16 jaar. In het kader van het Europees Erfgoedjaar 2018, vindt Rendez-vous aux Jardins ook plaats in Duitsland, Wallonië, Kroatië, Hongarije, Ierland, Litouwen en Slowakije. Het thema van dit eerste jaar is "Europa". Het doel van het evenement is de ontmoeting en uitwisseling tussen bezoekers, ontwerpers en mensen, die in de tuin werken. Klik hier voor een overzicht van deelnemende tuinen.
Dit nieuwe landelijke evenement vindt op 3 juni ook plaats in Tuin 'de Villa'. We willen elkaar op deze dag ontmoeten in de tuin en genieten van bloeiende borders, wuivende grassen en muziek. Entree 4 euro per persoon.


11.00 uur Tuin open.

12.00 uur rondleiding door de tuin.

14.00- 16.30 uur Optreden Accordéon Mélancolique

17.00 uur Einde.
terug