Vier bijzondere tuinen rond Nijmegen
open op zondag 16 juni en 18 augustus 2019 van 11.00 tot 17.00 uur


De Tuinen in Demen
Martje van den Bosch en Fridtjof Bremer, Kleine Poelstraat 13, Demen tel 0486 413442
De tuinen in Demen zijn gelegen aan de Maas. Er zijn verschillende tuinkamers met volle borders omringd door hagen. Bijzonder is de ronde groentetuin op kleur met bijzondere groentesoorten. Een pad leidt naar de vleermuizenbunker en de natuurvijver.
Er zijn 1000 rozenstruiken, bijzondere clematissen, een in vorm gesnoeide hagentuin en een sfeervolle ronde witte tuin omringd door taxus. De tuin is 1,7 ha groot.
Entree €4,50 per persoon. Voor meer informatie:
www.detuinenindemen.nl <http://www.detuinenindemen.nl>  

Jardin de Louise
George en Agnes Wullems, Middelweg 12a, Molenhoek  tel 024 3583119/ 06 22262126
De tuin van een kleine 5000 m2 is aangelegd op een braakliggend maisveld ooit eigendom van de orde van de Franciscanessen. Engelse tuinen dienden als inspiratie voor de tuinkamers op kleur: een blauwe en een roze aan de voorkant, een witte en een stralend gele tuin aan de achterzijde. Hierop aansluitend ligt een verzonken Oosterse tuin, waarin zich een grote vijver bevindt; samen met de acers, rododendrons en azalea’s geeft deze tuin een sfeer van stilte. In de boomgaard lopen Soay schapen en kippen, en in een eendenren koningsganzen en mandarijn eenden.
Entree €3,00 per persoon, inclusief consumptie. Voor meer informatie:
www.jardindelouise.nl <http://www.jardindelouise.nl> 

Nieuw Robbekampen
Jan en Elly van Egmond, Rooijsestraat 49,  Dreumel tel 0487 572991 
In 2012 is gestart met de aanleg van deze landschapstuin. In de tuin zijn o.a. 3 vijvers, een berceau met veel verschillende soorten klimplanten en een perenlaan. In de tuin zijn veel bijzondere heesters en bomen aangeplant, de onderbeplanting bestaat uit grote groepen vaste planten, siergrassen en 1 jarigen. Bij de keuze van de beplanting is rekening gehouden met de aantrekkelijkheid voor insecten. Ook is er een hoek ingezaaid met verschillende landbouwgewassen zoals tarwe, haver, gerst, suiker- en voederbieten en een akkerrand met veldbloemen. De tuin is ongeveer 15.000 m2 groot.
Entree bedraagt €3,00 en is voor de Stichting Moeder en Kind. Voor meer informatie:
www.robbekampen.nl <http://www.robbekampen.nl>

Tuin de 'Villa’
Lily en Fried Frederix, Leuthsestraat 6, Persingen tel 024 6631483       
Deze 2 ha grote tuin ligt in het schilderachtig natuurgebied van de Ooijpolder en is aangelegd in harmonie met het omringende landschap. Zichtlijnen en doorkijkjes naar de stuwwal, de monumentale witte terpboerderijen van Wercheren en een natuurgebied met waterplas. De gevarieerde tuin bestaat onder meer uit een formele tuin rond het huis met in de voortuin een knopentuin. Verder is er een hoogstamboomgaard, moestuin, arboretum, paardenweide, en op het verste punt een borderachtige prairietuin, waar kleurrijke bloemen op ijle stelen en grassen met pluimen dansen in de Gelderse polderwind.
Entree  €4,00 per persoon. Voor meer informatie:
www.tuindevilla.nl <http://www.tuindevilla.nl>
terug